Infrasugárzó fűtési rendszerek. Az elektromos fűtés előnyei. Sötétsugárzó termékek. Teraszfűtés. Egészség

InfraFűtés. Ház - lakás. Szolgáltatás - termék

A Head zóna és a szomatoinfra kapcsolata

2007. december 14. - pr marketing

Kisugárzó fájdalom az infrokamera-képen: Head-zóna

somatoinfra-infrarontgen.jpg

A forró, azaz Head-zóna a megszokottnál mérhetően nagyobb infrasugárzást leadó meghatározott bőrterület, amely érzékenysége vagy fájdalma jellemző bizonyos belső szervi megbetegedésre.

Mechanikai, hő és szövetkárosító ingerek nagyrészt a 31 pár hátsó kötél gyökér érzőrostjai közvetítésével érik el a gerincvelőt. (Kivétel az agyidegek által beidegzett arc, valamint a fej területén lévő, és az agyidegek által ellátott izomzat és zsigerek.) A bőr és a zsigeri eredetű érzőrostok aktivitása összetalálkozik egyes gerincvelői neuronokon. Ez adja az alapját annak, hogy bizonyos zsigeri fájdalmak gyakran különböző bőrterületre vetülnek. A bal vállba és felkarba sugárzó fájdalom pl. gyakran a szívizom rossz vérellátásának kísérő jelensége. Az így összekapcsolt bőr- és zsigeri területeket Head-zónáknak hívjuk, a zsigerek bántalmait jelző bőrre vetülő fájdalmat pedig kisugárzó fájdalomnak nevezzük.

A Head-zónák területe a viscero-cutan reflexív efferens idegeinek beidegzési területével egyenlő. A viscero-cutan reflexíven a zsigerekből jövő afferens érző neuronokat, a gerincvelőben található átkapcsoló interneuronokat és az efferens vegetatív neuronokat értjük. (lásd előző blog bejegyzésünk ábráját)

Az utóbbiak a testfalban és a végtagokban érnek véget, ahol simaizmokat és mirigyeket idegeznek be. Aktiválódásukkor az érfalak  és a szőrszálak simaizomzata összehúzódik és a verejtékmirigyek működése serkentődik. Ezek a reakciók részben láthatók szabad szemmel is ha nagy fokú az inger pl. sápadtság, kipirulás, részben pedig mérhetők. A verejtékezés mérésére használhatunk papírcsíkot.

Terápia előtt: infratérkép hőkamerával

Az emberi szervezetet védő bőr ereinek tágasságát feltérképezhetjük például egy infrakamera segítségével. Tágabb véredények több hőt tudnak leadni, ezáltal azon a területen megnő a testfelszínről lelökődő infra fotonok intenzitása. (dr Pozsár Melinda véleménye alapján)

További információk és példák az infrakészülékek egészségügyi alkalmazásáról: Infralámpa terápia - az infrasugarak élettani hatása

A bejegyzés trackback címe:

https://infra.blog.hu/api/trackback/id/tr9815707804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása