Infrasugárzó fűtési rendszerek. Az elektromos fűtés előnyei. Sötétsugárzó termékek. Teraszfűtés. Egészség

InfraFűtés. Ház - lakás. Szolgáltatás - termék

Mire használhatóak fel az ipari ragasztók?

2021. augusztus 31. - pr marketing
Az alábbi cikkben többek között azzal is foglalkozunk részletesebben, hogy mire használhatók fel az ipari ragasztók és milyen tulajdonságaik vannak ezeknek.

szerszamvaros ipari ragasztok

Az ingatlan felújítások, szerelési munkák és barkácsolások során olykor előfordulhat, hogy ipari ragasztóra lesz szükségünk a stabilabb rögzítés érdekében. Ezen a téren számos ragasztótípus közül választhatunk, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük mire is használhatók fel az ipari ragasztók.

Folyékony ragasztók

A ragasztók terén hagyományos megoldásnak tekinthetők a folyékony ragasztók. Ezek a két felület közé felvitt folyékony ragasztók, fizikai változás vagy kémiai reakció során szilárd halmazállapotú anyaggá alakulnak, amelyek így a két ragasztott anyagot egyben tartják. A folyékony ragasztók számos formában elérhetők, így biztosítva a gyártóknak, hogy ügyfeleiknek a különböző igényeknek és előírásoknak megfelelő folyékony ragasztóanyagokat kínáljanak.

Kétkomponensű ragasztóanyagok

A kétkomponensű ragasztóanyagokban egy A komponenst egy B komponenssel keverik, hogy azok kémiai reakcióval létrehozzák a végső kötést. Ez a típus rendkívül jó rögzítést tesz lehetővé számos felület esetében.

Egykomponensű ragasztóanyagok

Az egykomponensű ragasztóanyagok egyetlen komponensből állnak, amely kémiai reakcióba lép a ragasztandó felülettel, leggyakrabban akkor, ha a ragasztóanyagot hő- vagy fényhatásnak vagy nedvességnek teszik ki. A kötés akkor jön létre, ha a ragasztóanyag lehűlt és megkeményedett. A hagyományos ragasztók, döntően ebbe a kategóriába tartoznak. Vásárláskor azonban érdemes ellenőrizni, hogy melyik ragasztó típust melyik anyaghoz kívánjuk rögzíteni.

Olvadékragasztók

Az olvadékragasztókat kevesen ismerik, hiszen szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotúak, de olvadt formában kell őket felvinni. Amikor a ragasztóanyag visszahűl szobahőmérsékletűre, újra szilárd halmazállapotú lesz, és kötést hoz létre.

Reaktív poliuretán ragasztók (PUR)

A reaktív olvadékragasztók különleges ragasztóanyagok, amelyek mind az olvadékragasztók, mind pedig a reaktív egykomponensű ragasztóanyagok tulajdonságaival rendelkeznek. A jól ismert PUR habok tipikusan ebbe a kategóriába tartoznak, amiket rendkívül széles körben felhasználhatnak, mint például tetőszereléskor, nyílászáró cserekor, fürdő felújításkor is.

Oldószeres és vizes bázisú ragasztóanyagok

Az oldószeres és vizes bázisú ragasztóanyagokban folyékony hordozót (oldószert vagy vizet) használnak a ragasztóanyag ragasztandó felületre való felviteléhez. A hordozó elpárolog, a ragasztóanyag pedig a felületen marad.

Ragasztószalagok

A ragasztószalagok öntapadó ragasztók vagy „PSA”-k. Ezek esetében teljesen megkötött, szilárd anyagot kapunk, azokkal az úgynevezett viszkoelasztikus tulajdonságokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy két anyagot egyben tartsanak, gyakran nyomás alkalmazásával.

Egyoldalas ragasztószalagok

Az öntapadó ragasztó egyik rétege rendkívül erős ragasztóanyagot tartalmaznak. Ezek használatával, némi nyomásgyakorlás segítségével könnyen rögzíthetünk, vagy épp szigetelhetünk bizonyos felületeket. A rögzítés során azonban érdemes figyelni arra, hogy az adott felület tiszta legyen, a jobb ragadás érdekében.

Kétoldalas ragasztószalagok

Egy fóliahordozó mindkét oldalát öntapadó ragasztóval vonják be. Ez lehetővé teszi, hogy a ragasztószalag A és B oldala különböző funkciókat lásson el. A kétoldalas ragasztószalagok egyik speciális fajtája az úgynevezett habosított ragasztószalagok, amik bizonyos szintű réskitöltő képességgel és elasztomer tulajdonságokkal rendelkeznek.

Összegezve

Az ipari ragasztók, festékek, púrhabok tehát minden olyan téren segítséget nyújthatnak számunkra, ahol rögzíteni kívánunk, és közben a stabilitás és tartósság is fontos számunkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://infra.blog.hu/api/trackback/id/tr316675578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása