Infrasugárzó fűtési rendszerek. Az elektromos fűtés előnyei. Sötétsugárzó termékek. Teraszfűtés. Egészség

InfraFűtés. Ház - lakás. Szolgáltatás - termék

Az infrafűtés hátrányai, előnyei

2022. október 11. - pr marketing

kerámia-infrapanel fűtésEz a cikk hibás cím alatt jelent meg. Itt olvasd: Az infrafűtés előnyei és hátránya. Kerámia infrapanelek egészségre gyakorolt hatása. Mivel a Google a téves URL-t már indexelte, ide is feltkerült egy kissé kamu szöveg tisztán keresőmarketing okokból. NEM OLVASANDÓ!

Mindazonáltal tartalmaz infókat az elektromos fűtésről

Az infravörös fűtőtestek használata. Kerámiapanel

Magánépületek, ipari és kereskedelmi helyiségek népszerű fűtési módja. Az infravörös sugárzók fő vagy kiegészítő hőforrásként szolgálnak. Az infravörös fűtőberendezések működési elvének fő jellemzője, amelyeknek előnyei és hátrányai vannak, a tárgyak felületének melegítése, nem pedig a levegőé.

A felmelegített felületek fokozatosan hőt bocsátanak ki a térbe. Hatékonyság szempontjából az elektromos árammal működő modellek a konvektorokhoz, elektromos kazánokhoz és más elektromos fűtőberendezésekhez hasonlíthatók. Előnyükre.

Az infravörös hősugárzók főbb típusai

Az infravörös fűtőberendezések különféle típusú fűtőelemekkel készülnek, amelyek meghatározzák a fűtőelemek teljesítményjellemzőit:

Halogén lámpák. Izzószál - wolfram vagy szénszál. A sugárzás arany színű. A látásra gyakorolt ​​hatás csökkentése érdekében a lámpákat speciális vegyületekkel kezelik. Az ilyen eszközök használata nem ajánlott olyan helyiségekben, ahol folyamatosan tartózkodnak emberek.

Szén-kibocsátók. Ezek egy kvarccső, benne egy kiürített térrel. Előnyük a nagy hatásfok és a felületek gyors felmelegedése. Hátrányok: nagy energiafogyasztás és rövid élettartam. Az ilyen eszközöket nem szabad olyan helyiségekben elhelyezni, ahol légzési problémákkal küzdő és allergiás emberek tartózkodnak.

Kerámiai infrapanel. Ezek elég drága készülékek. De számos előnnyel rendelkeznek, amelyek biztosítják népszerűségüket az egészségügyi intézményekben. A kerámia infravörös fűtőtestek gazdaságosak, nem világítanak, és meglehetősen hosszú működési idővel rendelkeznek. Mínusz - halvány repedés működés közben.
Az infravörös sugárzókkal történő fűtés előnyei és hátrányai
kép

Az infrasugárzók használata számos előnnyel jár:

A fűtés megszervezése olcsóbb, mint a hűtőfolyadék csöveken és fűtőberendezéseken keresztüli keringtetésén alapuló rendszerek telepítése.

  • A fűtőelem hatászónájában lévő felületek gyors felmelegedése.
  • Kényelmes kezelés a csendes működésnek, a tűzbiztonságnak, a kompakt méreteknek köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a készülék optimális helyre történő áthelyezését.
  • Az eszköz a legkényelmesebb módon történő elhelyezése - a falakon vagy a mennyezeten. Padlófűtéshez fóliaburkolatokat használnak.
  • Hosszú élettartam a mozgó alkatrészek hiánya miatt.
  • Bizonyos típusú infra fűtőtestek - film és kerámia - használatának lehetősége magas páratartalmú helyiségekben.
  • Az alacsony hőmérsékletű paneles infravörös fűtőtestek használata további pluszt jelent - az oxigén kiégésének hiánya a helyiségben. Amikor először kapcsolja be a készülékeket, a festék és a por kifakulása miatt szag keletkezhet, amely később eltűnik.

Az elektromos infrasugárzók használatának hátrányai a következők:

  • az elektromos energia magas költsége;
  • az infravörös sugárzásnak való állandó kitettség zónájában lévő felületek esztétikai jellemzőinek elvesztésének valószínűsége;
  • a levegő hosszan tartó melegítése a helyiségben;
  • magas ár a műszakilag fejlett modellekhez - kerámia és mikatermikus infráke.

Az infrasugárzók különféle modelljei lehetővé teszik az adott alkalmazáshoz legmegfelelőbb opció kiválasztását. Ajánlatunk:

A bejegyzés trackback címe:

https://infra.blog.hu/api/trackback/id/tr6117954320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása