Infrasugárzó fűtési rendszerek. Az elektromos fűtés előnyei. Sötétsugárzó termékek. Teraszfűtés. Egészség

InfraFűtés. Ház - lakás. Szolgáltatás - termék

Infrafűtés a méhészetben - fűtőfilmek

2023. február 06. - pr marketing

Infrafólia. Fűtőfilm rendszerek. Infrafűtés vélemények

infrafűtés - infrafilm, méhészet- Elektromos fűtőfólia ésszerű használatával egy átlagos méhcsalád jól hőszigetelt kaptárában évente 5–10 kg-mal több mézet termel. Mivel megfelelő hőmérséklet esetében a méhek csak a fiasítás etetésére használnak mézet, és nem pazarolnak plusz saját energiát a kaptár és téli méhesház melegen tartására. 

Infra fűtőfilm méhkeltető kaptárakban

Egy sikertelen teleltetés után a méhcsalád annyira legyengül, hogy a fiasítás lelassul, ezért a család nem képes a megfelelő mennyiségű méz begyűjtésére. Egy méhcsalád számára a tavaszi fejlődés a legfontosabb és legnehezebb időszak. Nem csak a naponkénti, de az egyes napszakok között is jelentős lehet a hőmérséklet-ingadozás. Ilyen hőmérséklet-ingadozás mellett az anyák kevesebb petét raknak a sejtekbe, és a keret széleire kerülő fiasítások akár meg is fagyhatnak. A legyengült méhek között nagyobb számú a megbetegedés, nincs elég takaróméh a keretek melegen tartásához, a fiasításhoz. Ez végső soron a fejlett, termékeny, értékes családok pusztulásához vezet.

A tavaszi hőmérséklet-ingadozás következtében előforduló méhpusztulás megelőzése érdekében célszerű lenne melegítőket alkalmazni. Ezek számos webshop kínálatában megtalálhatók.

A kaptárak infra fűtése a hagyományos melegítőkkel elég bonyolult feladat, ugyanis egyszerre több szempontot kell figyelembe venni:

  • egy infra webáruház kínálatából származó fűtőtest elhelyezéséhez nincs elég hely a kaptárban;
  • kis méretű készüléknek kicsi a teljesítménye;
  • különböző méhcsaládoknak más-más teljesítményű fűtőtestre lenne szüksége;
  • mivel a hő felfelé áramlik, ezért a melegítőt a kaptár fenekén kell elhelyezni;
  • a vándoroltatással járó problémák.

Ez a bonyolultnak tűnő feladat a 2005-ben kifejlesztett infra fűtőfilm továbbfejlesztett változata, a CNT (szén-nanocső) rendszer segítségével oldható meg. A fűtőfilm a méhész döntésétől függően a kaptár bármelyik részén elhelyezhető. A vékony melegítő eszközök különböző méretben és alakban készülnek. Az üzemfeszültség értéke a fűtés módjának megválasztásától függ.  Az 1 fok pontosságú hőmérséklet beállítás, egy vagy több kaptár esetében is, elektromos termosztáttal érhető el. Ezekben az esetekben a hőrelé a kaptár belsejében kerül elhelyezésre.

Hol helyezzük el a melegforrást?

A fűtőtestet célszerű a kaptár alján elhelyezni, hogy az a kaptár teljes alját melegítse és érvényesüljenek az infrafűtés előnyei. Amennyiben a fűtőfólia nem borítja be a kaptár alját, akkor helyezzünk a fűtőfilmre a kaptár aljával megegyező méretű 0,5–1 mm vastagságú alumíniumlemezt.

Az elektromos fűtőfólia használatával egy méhcsalád évente 5–10 kg-mal több mézet termel, mivel a méhek csak a fiasítás etetésére használnak mézet, és nem pazarolnak energiát a kaptár melegen tartására.

További információk:

Google kereséshez: Infrafólia és fűtőfilm rendszerek. Energiatakarékosság. Az elektromos fűtőfólia használata - Infrapanel vélemények. Kaptár melegen tartására. Technológia, Átköltöztetett vendégposzt a megszűnt eoldalról.

A bejegyzés trackback címe:

https://infra.blog.hu/api/trackback/id/tr9617988142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása