Infrasugárzó fűtési rendszerek. Az elektromos fűtés előnyei. Sötétsugárzó termékek. Teraszfűtés. Egészség

InfraFűtés. Ház - lakás. Szolgáltatás - termék

Mi a termográfia (thermographia)?

2008. május 29. - pr marketing

Újabban sok vita folyik az infravörös sugarak emberi szervezetre gyakorolt hatásáról. Ez főleg az infrafűtés elterjedése miatt vált aktuálissá. A jelen cikk alján olvasmányt ajánlunk e témával. Előbb azonban azt vesszük szemügyre, mit ad a gyógyászatban, ha az emberi testet mint sugárforrást vizsgáljuk.

Hőtérképes ultra-termográfia, infra hősugárzás

thermographia.jpgRengeteg kérdés merült fel a vizsgálatok során azzal kapcsolatban, hogy mi is a hőtérkép, van-e egészségre gyakorolt káros hatása - és mi az infra hősugárzás. Íme, itt egy pár információ, hogy hogy működik a Szomatoinfra vizsgálat, hogy mióta alkalmazzák a hőtérképezést és hogy miért is olyan remek vizsgálati módszer ez:

Az Amerikai Egyesült Államok 1939-ben kezdett foglalkozni a hadiiparban az infravörös technikával, azzal a céllal hogy éjszakai harcászati feladatokat is végrehajthassanak. Az első polgári alkalmazásra szolgáló termográfiai berendezés csak később, a 60-as években jelent meg, nem kis pánikot keltve egyes orvosi körökben.

A termográfia alkalmazási területei szinte felsorolhatatlan: karbantartás, hibakeresés, villamosság, gépészet, egészségügy, mezőgazdaság, valamint technológiák felügyelése ellenőrzése és a kutatás.

Az orvosi termográfiás vizsgálat hosszúhullámú infrakamera alkalmazásával történik, mely a test felszínéről érkező hősugárzást méri, majd elektromos jelekké alakitja. A számadatokhoz mesterséges színskálákat rendel, és grafikus képként jeleníti meg azokat.

A tárgyak, anyagok, szövetek, tehát az élő emberi bőr is, bár takarékosan, de  energiát bocsát ki infra elektromágneses sugárzás formájában. A sugárzás mennyisége és hullámhossza a testfelület hőmérsékletétől és emissziós képességétől függ.

A jelenlegi orvosi hőkamera rendkívül finom felbontású, néhány század Celsius-foknyi eltérést is érzékel. Ilyen módon finom átmenetekkel vagy éles kontrasztokkal vizuálisan megjeleníti a bőrfelszín hőmérsékleti viszonyait, a dinamikusan változó életfolyamatokat, alkalmas a pszichés pánikzavarok és viselkedészavarok biológiai velejáróinak felderítésére

A korszerű vizsgálat egyik legfőbb előnye, hogy nem invaziv jellegű, vagyis semmilyen adalék anyagot nem kell bevinni a szervezetbe. Teljesen ártalmatlan, szemben a röntgen, CT, MR diagnosztikával. Ebből következik, hogy nem terheli a vizsgált személyt semmilyen módon, vagyis gyermekeknél, várandós anyáknál vagy akár pacemakert viselő pánikbetegeknél is alkalmazható.

Gyors képfelvételt biztosít, akár éppen zajló folyamatokat is képes rögzíteni.

Amiről a gyógyszergyárak nem szívesen beszélnek

Ez a tanulmány csak és kizárólag abból a célból jött létre, hogy egyszerű tények alapján bemutassam, miképpen fordulhat elő, hogy egy Európa-szerte elfogadott és széles körben alkalmazott terápiát még mindig az ismeretlenség és a szkepticizmus övez Magyarországon az orvostársadalom részéről, habár több mint százezer ember használja otthonában napi rendszerességgel.

szomatoinfra.jpgÍzelítő a tanulmányból:

Rendkívül nagy igény támadt a thermokamerás vizsgálatokra, hiszen az említett otthoni terápiás kezelések eredményességét kiválóan lehetett ezzel kontrollálni. Az elmúlt tíz évben több mint 12.000 beteget vizsgáltam meg ezzel a módszerrel országszerte, és azt tapasztaltam, hogy főleg az érszűkületes betegeknél, a cukorbetegeknél és a magas vérnyomásban szenvedőknél nagyon jelentős gyógyszercsökkentést lehet elérni a terápiával, nem egy esetben a teljes gyógyszeres kezelést is abba lehet hagyni.

A vizsgált betegek 90%-ánál jelentős javulás mutatkozott, és ez azért nagyon nagy eredmény, mert ezek a betegek elhagyhatták a gyógyszereik többségét (mint pánikbetegségben szenvedők az antidepresszánsokat), hiszen ezek minden esetben komoly kockázatokat is hordoztak magukban a mellékhatásaik miatt.

Szomatoinfra vizsgálat

A szomatoinfra fejlesztői szerint a test-hőenergia vizsgálata révén képes az emberi szervezetben zajló olyan kóros elváltozások felismerésére, melyek a vizsgálat időpontjában esetleg még más módszerrel nem láthatóak. A fellelhető információk jelentős része vagy a szomatoinfra üzemeltetőitől vagy fejlesztőitől származnak, független szakértői vélemények nem fellehetőek.

Létezik egy olyan elektromágneses sugárzási tartomány, amelyben az ember szakadatlanul sugároz, állandóan jelen van, jól lehet mérni, értékelni: ez az infravörös sugárzás. A fizika és az orvostudomány előretörésével szinte egy időben a XVII-XVIII. században felismerték az élő szervezet hőmérsékleti és élettani összefüggéseit. Kimutatták, hogy a hőmérséklet emelkedésére a szervezetben felgyorsulnak az élettani folyamatok, míg csökkenésére relatív inaktivitást mutatnak. Ez a kapcsolat fordítottan is igaz, magas anyagcseréjű szövetek és életfolyamatok hőt adnak le, míg az exoterm folyamatok hőelvonással járnak. Az élet minden folyamatában energia felhasználás és forgalom zajlik. Az energiaforgalom mindenkori mellékterméke a hő, annak felszabadulása vagy elvonása.

A bejegyzés trackback címe:

https://infra.blog.hu/api/trackback/id/tr3515707822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása