Infrasugárzó fűtési rendszerek. Az elektromos fűtés előnyei. Sötétsugárzó termékek. Teraszfűtés. Egészség

InfraFűtés. Ház - lakás. Szolgáltatás - termék

Szomatoinfra készülék

Infrakészülékek az gyógyászatban. Előnyeik

2007. december 13. - pr marketing

somatoinfra-keszulek.jpgA szomatoinfra készülék, konkrét hőmérsékleti érték helyett relatív, infra foton energia differenciákat mér több ezres nagyságrendű számok segítségével.

A testtípusok eltéréséből adódó hibákat egy gyors szomatotipizálással (alkati besorolással) küszöböljük ki, mely megadja, hogy milyen infra tartományban lesz a legjobban értékelhető a kép és milyen élettani folyamatokat kell természetesnek tekintenünk. Ez alatt a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer alkatfüggő tónusát értjük. Jó példa erre az a tény, hogy ektomorf (=aszténiás) típusú emberben a szimpatikus idegrendszer dominál, mely vazokonstrikcióval jár, ezáltal hőleadásuk csökken, míg endomorfnál (piknikus) fordítottan zajlik, a paraszimpatikus dominál és hőleadásuk nő a kapillárisok dilatáltabb volta miatt. Ezek az eltérések a pszichés státuszra is hatással vannak közismerten, és jellegzetes képet mutathatnak.

A másik fontos tényező, amit figyelembe kell venni, az az, hogy a szervezeten belüli kórfolyamatok nemcsak kontakt-energiaátadás formájában adhatnak értékes jelet, hanem az idegrendszernek is jelentős szerepe van azáltal, hogy a viscerocutan reflexen (melyek szintén az autonóm idegrendszer részét képezik) alapuló Head-zónák jól ábrázolódnak, mélyben zajló folyamatokra hívhatják fel a figyelmet. Ilyen mechanizmussal figyelhető meg az összes fajta kivetülő fájdalom, dermatóma és autonóm diszfunkció is. A Head-zónák már a fájdalom megjelenése előtt jelentkeznek. (dr Pozsár Melinda)

_________________________

 

Kapcsolódó cikk: Az infrakészülékek előnyei, hátrányai

A bejegyzés trackback címe:

https://infra.blog.hu/api/trackback/id/tr4715707754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása