Infrasugárzó fűtési rendszerek. Az elektromos fűtés előnyei. Sötétsugárzó termékek. Teraszfűtés. Egészség

InfraFűtés. Ház - lakás. Szolgáltatás - termék

Infratermék webáruház kínálata

2024. május 07. - pr marketing

 Miért energiatakarékos az infrasugárzó panel?

 • kültéri infrasugarzo.jpgSpeciális hőleadás: az infrapanelek nem a levegőt fűtik, hanem közvetlenül a tárgyakat és az embereket melegítik az infravörös sugárzás segítségével. Ez energiatakarékosabb, mert a meleg levegő nem emelkedik a mennyezet fölé, ahol elveszne.
 • Infrasugárzók használatakor kevesebb hőszigetelésre van szükség, mivel a fűtés egyenletesebb. Ez további energiamegtakarítást eredményez.
 • Pontos hőmérséklet-szabályozás: a fűtőtestek termosztáttal vezérelhetők, így pontosan beállíthatja a kívánt hőmérsékletet. Ez megakadályozza a túlfűtést és a felesleges energiafogyasztást.
 • Ínfrafűtésnél gyorsan érvényesül a hőhatás, így hamarabb érezhető a komfortérzetet. Ez kevesebb energiafelhasználást jelent a fűtési szezonban.
 • Alacsony karbantartási igény: az infrasugárzó paneleknek nincsenek mozgó alkatrészei, így kevésbé hajlamosak a meghibásodásra. Ez kevesebb karbantartást és alacsonyabb üzemköltségeket jelent.

Tovább

Infrafűtés a méhészetben - fűtőfilmek

Infrafólia. Fűtőfilm rendszerek. Infrafűtés vélemények

infrafűtés - infrafilm, méhészet- Elektromos fűtőfólia ésszerű használatával egy átlagos méhcsalád jól hőszigetelt kaptárában évente 5–10 kg-mal több mézet termel. Mivel megfelelő hőmérséklet esetében a méhek csak a fiasítás etetésére használnak mézet, és nem pazarolnak plusz saját energiát a kaptár és téli méhesház melegen tartására. 

Infra fűtőfilm méhkeltető kaptárakban

Egy sikertelen teleltetés után a méhcsalád annyira legyengül, hogy a fiasítás lelassul, ezért a család nem képes a megfelelő mennyiségű méz begyűjtésére. Egy méhcsalád számára a tavaszi fejlődés a legfontosabb és legnehezebb időszak. Nem csak a naponkénti, de az egyes napszakok között is jelentős lehet a hőmérséklet-ingadozás. Ilyen hőmérséklet-ingadozás mellett az anyák kevesebb petét raknak a sejtekbe, és a keret széleire kerülő fiasítások akár meg is fagyhatnak. A legyengült méhek között nagyobb számú a megbetegedés, nincs elég takaróméh a keretek melegen tartásához, a fiasításhoz. Ez végső soron a fejlett, termékeny, értékes családok pusztulásához vezet.

A tavaszi hőmérséklet-ingadozás következtében előforduló méhpusztulás megelőzése érdekében célszerű lenne melegítőket alkalmazni. Ezek számos webshop kínálatában megtalálhatók.

A kaptárak infra fűtése a hagyományos melegítőkkel elég bonyolult feladat, ugyanis egyszerre több szempontot kell figyelembe venni:

Tovább

Infrapanel fűtés hátrányai?

Az infrapanelek egészségre gyakorolt hatásának vizsgálata előtt szögezzük le:

A LAKÁSOK INFRAFŰTÉSE NAGYON HATÉKONY


infrafutes-karos-hatasa.jpgEz azt jelenti, hogy az infravörös hősugárzásra elfogyasztott villamos energia cirka 90%-a a tárgyak melegítésére szolgál. A levegőt közvetlenül pedig csak 10%-a érinti. De ez is hőleadás. Mindebből következik, hogy az infratermékek közel 100%-os hatékonysággal rendelkeznek.

Az infrapanelek többségét a ház belsejében történő fűtésre tervezték, tehát közvetlenül hatnak az ott lakókra. Ennek vannak kockázatai.

Az infrafűtés hatásai az emberi szervezetre

Károsak-e vagy jótékonyak ezek az egészségügyi hatások?

A bőrre eső hosszú hullámú infravörös sugarak hatással vannak az idegreceptorokra, melegségérzetet okozva. Ennek a sugárzásnak több mint 90%-át a bőr felső rétegeiben található nedvesség nyeli el. Ez a bőr hőmérsékletének növekedését okozza.

Orvosi tanulmányok kimutatták, hogy a hosszúhullámú infrasugárzás nemcsak biztonságos az ember számára, hanem javítja az immunitást, beindítja számos szerv és rendszer regenerálódásának és gyógyulásának mechanizmusát. Ebben a tekintetben különösen hatékonyak a 9,6 μm hullámhosszú infravörös sugarak. Ezek a körülmények határozzák meg az infraterápia alkalmazását az orvostudományban.

Ezzel szemben a rövidhullámú infrasugaraknak teljesen más a hatásmechanizmusa az emberi testre nézve. E spektrum sugarai képesek több centiméter mélységig behatolni, ami a belső szervek felmelegedését okozza.
A besugárzás helyén a hajszálerek tágulása miatt bőrpír jelentkezhet, akár hólyagok kialakulásáig. A rövid infravörös sugarak különösen veszélyesek a látószervekre. Kiválthatják a szürkehályog kialakulását, a víz-só egyensúly megsértését, akár rohamok megjelenését.

A rövidhullámú infrasugárzás a hősokk jól ismert tünetének oka. Az agy hőmérsékletének 1 ° C-os emelkedése már a következő szindrómákat okozza:

Tovább

Az infrafűtés hátrányai, előnyei

kerámia-infrapanel fűtésEz a cikk hibás cím alatt jelent meg. Itt olvasd: Az infrafűtés előnyei és hátránya. Kerámia infrapanelek egészségre gyakorolt hatása. Mivel a Google a téves URL-t már indexelte, ide is feltkerült egy kissé kamu szöveg tisztán keresőmarketing okokból. NEM OLVASANDÓ!

Mindazonáltal tartalmaz infókat az elektromos fűtésről

Az infravörös fűtőtestek használata. Kerámiapanel

Magánépületek, ipari és kereskedelmi helyiségek népszerű fűtési módja. Az infravörös sugárzók fő vagy kiegészítő hőforrásként szolgálnak. Az infravörös fűtőberendezések működési elvének fő jellemzője, amelyeknek előnyei és hátrányai vannak, a tárgyak felületének melegítése, nem pedig a levegőé.

A felmelegített felületek fokozatosan hőt bocsátanak ki a térbe. Hatékonyság szempontjából az elektromos árammal működő modellek a konvektorokhoz, elektromos kazánokhoz és más elektromos fűtőberendezésekhez hasonlíthatók. Előnyükre.

Az infravörös hősugárzók főbb típusai

Az infravörös fűtőberendezések különféle típusú fűtőelemekkel készülnek, amelyek meghatározzák a fűtőelemek teljesítményjellemzőit:

Tovább

Hogyan működik az infrafűtés?

A láthatatlan fény nyomában. Sötétsugárzók

infra-sotetsugarzo.jpg

Lakásunkban, házunkban az infrafűtés többféle módon valósítható meg. Kialakítható padlófűtés, sötétsugárzó használatával falfűtés (képünkön), bevethető a mennyezeti hősugárzás vagy mobil, mozgatható eszközökkel is biztosíthatjuk az otthon melegét. Mindezek a berendezések ugyanazon az elven működnek és elektromágneses hullámspektrum vörösön inneni (infravörös) tartományában sugároznak.

infrafutes-elve.jpgA készülékeket fő melegforrásként és kiegészítő fűtésként egyaránt használhatjuk, mivel a sötétsugárzóknak és infrapaneleknek igen sokrétű a felhasználási területe, és korszerű biztonsági felszereltségüknek köszönhetően így még nedves helyen, fürdőszobában is alkalmazhatók. A háztartási alkalmazáson túl használatosak a vendéglátóiparban (éttermeknél kültéri teraszfűtés), állattenyésztésben (keltetők), de találkozhatunk infratermékekkel szerelőcsarnokokban, uszodákban, télikertekben is, De nézzük, milyen fizikai elveken alapszik az infrafűtés.

Milyen elven alapul az infrasugaras fűtés?

A láthatatlan fény felfedezése

Az infrasugárzást, más néven hősugárzást vagy infravörös sugárzást William Herschel (1738 - 1822) német-angol tudós és zeneszerző, csillagász, az Uránusz bolygó felfedezője, ahogy a tankönyvekben áll: minden idők egyik legnagyobb megfigyelő csillagásza.fedezte fel még 1799-ben, mégpedig a napfény fizikai tanulmányozása közben. de véletlenül. Azt feltételezte ugyanis a polihisztor tudós, hogy a hőt, amit érzékelünk, közvetlenül a napfény hordozza magában. Vagyis csak ott és csak akkor tapasztalható hőhatás, ahol fény is van. A kísérleteivel meg akarta tudni, hogy a napfény spektrumában melyik színösszetevő közvetít nagyobb hőt. Egyesével megmérte a skála egyes színtartományait. Meglepve tapasztalta, hogy a hőmérséklet egyenletesen emelkedett, ahogy a lila színtől a vörös felé haladt. Kíváncsiságától vezérelve a vörös alatti sötét tartományban is elvégezte a hőmérést, bár azt feltételezte, hogy ott lesz a legalacsonyabb a hőmérséklet, mivel ott nincs fény. Meglepetésére azonban a műszer itt mérte a legnagyobb hőintenzitást. Így a hipotézise, hogy a hőt a látható fény sugarai továbbítják a Naptól a Földre, egy pillanat alatt megdőlt, be kellett lárnia, a valódi hőközvetítő a vörös alatti tartományban található, és emberi szem számára láthatatlan. A latin infra - "alatt" kifejezést használva ennek színtartománynak az infravörös nevet adta - ma is így használjuk.

Tovább

5 szempont rendezvényhelyszín választásához

Egy Budapesthez közeli rendezvényhelyszín kiválasztása esetében van pár szempont, amit érdemes figyelembe venni. Cikkünkben ebben nyújtunk segítséget!

rendezvenyhelyszin.jpg

Egy hamarosan megrendezésre kerülő vállalati esemény helyszínének megválasztása rendkívül nehéz feladat lehet, nem árt tehát minden apró részletre odafigyelni. Annak érdekében, hogy a lehető legjobbat találhassuk meg, érdemes pár szempontot is figyelembe venni. Lássuk, hogy mire is gondoltunk pontosan!

Mire érdemes figyelni a megfelelő rendezvényhelyszín lefoglalásánál?

Amikor egy eseményre terelődik a hangsúly, számos olyan problémába és kérdésbe ütközhetünk, ami hatással lehet a rendezvényre. Fontos például a dátum, a vendéglátási szolgáltatás igénylésének kérdése és persze a résztvevők száma egyaránt.

Tovább

A legveszélyesebb munkahelyek

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legveszélyesebb munkahelyeket, ahol bizonyos esetekben még a munkavédelmi előírások maximális betartása sem mindig segít.

munkaruhazat-vedoeszkozok

Cikkünkben a legveszélyesebb munkahelyekről ejtünk szót. Többek között szó lesz arról, hogy miért is olyan veszélyesek és, hogy  miket is tehetünk annak érdekében, hogy biztonságban tartsuk magunkat ha ilyen körökben dolgozunk.

Ipari alpinista

Az ipari alpinista egy olyan szakember, aki általában statikus hegymászó kötélen lógva vagy ülőpadban ülve dolgozik például:

 • antennákon
 • olajfúró tornyokon
 • épületeken
 • nagy méretű gépeken, darukon

Az alpinisták dolgozhatnak még bármi egyéb, más módszerekkel nehezen hozzáférhető helyeken. Segítségükkel könnyen megoldható a:

 • reklámfestés
 • vakolás
 • kültéri festés
 • javítások

Tovább

Mire használhatóak fel az ipari ragasztók?

Az alábbi cikkben többek között azzal is foglalkozunk részletesebben, hogy mire használhatók fel az ipari ragasztók és milyen tulajdonságaik vannak ezeknek.

szerszamvaros ipari ragasztok

Az ingatlan felújítások, szerelési munkák és barkácsolások során olykor előfordulhat, hogy ipari ragasztóra lesz szükségünk a stabilabb rögzítés érdekében. Ezen a téren számos ragasztótípus közül választhatunk, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük mire is használhatók fel az ipari ragasztók.

Folyékony ragasztók

A ragasztók terén hagyományos megoldásnak tekinthetők a folyékony ragasztók. Ezek a két felület közé felvitt folyékony ragasztók, fizikai változás vagy kémiai reakció során szilárd halmazállapotú anyaggá alakulnak, amelyek így a két ragasztott anyagot egyben tartják. A folyékony ragasztók számos formában elérhetők, így biztosítva a gyártóknak, hogy ügyfeleiknek a különböző igényeknek és előírásoknak megfelelő folyékony ragasztóanyagokat kínáljanak.

Kétkomponensű ragasztóanyagok

A kétkomponensű ragasztóanyagokban egy A komponenst egy B komponenssel keverik, hogy azok kémiai reakcióval létrehozzák a végső kötést. Ez a típus rendkívül jó rögzítést tesz lehetővé számos felület esetében.

Egykomponensű ragasztóanyagok

Az egykomponensű ragasztóanyagok egyetlen komponensből állnak, amely kémiai reakcióba lép a ragasztandó felülettel, leggyakrabban akkor, ha a ragasztóanyagot hő- vagy fényhatásnak vagy nedvességnek teszik ki. A kötés akkor jön létre, ha a ragasztóanyag lehűlt és megkeményedett. A hagyományos ragasztók, döntően ebbe a kategóriába tartoznak. Vásárláskor azonban érdemes ellenőrizni, hogy melyik ragasztó típust melyik anyaghoz kívánjuk rögzíteni.

Olvadékragasztók

Az olvadékragasztókat kevesen ismerik, hiszen szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotúak, de olvadt formában kell őket felvinni. Amikor a ragasztóanyag visszahűl szobahőmérsékletűre, újra szilárd halmazállapotú lesz, és kötést hoz létre.

Reaktív poliuretán ragasztók (PUR)

A reaktív olvadékragasztók különleges ragasztóanyagok, amelyek mind az olvadékragasztók, mind pedig a reaktív egykomponensű ragasztóanyagok tulajdonságaival rendelkeznek. A jól ismert PUR habok tipikusan ebbe a kategóriába tartoznak, amiket rendkívül széles körben felhasználhatnak, mint például tetőszereléskor, nyílászáró cserekor, fürdő felújításkor is.

Oldószeres és vizes bázisú ragasztóanyagok

Az oldószeres és vizes bázisú ragasztóanyagokban folyékony hordozót (oldószert vagy vizet) használnak a ragasztóanyag ragasztandó felületre való felviteléhez. A hordozó elpárolog, a ragasztóanyag pedig a felületen marad.

Tovább

Az infrapanel-fűtés előnyei

infrafutes-infrapanel-elonyei.jpgAz infrafűtés vélemények az infrapanel előnyei és az elektromos fűtés költségmegtakarítása tekintetében nem mindig mérvadóak. A a fűtési számla a villanyáram ára miatt magas lehet éa a valós áramfogyasztás gyakran eltér a várttól. mégis vannak az infrafűtésnek vitathatatka előnyei. Ez a cikk pontokba szedte:

Az infrapaneles fűtés előnyei

 1. Infra hősugárzó minden olyan helyre beszerelhető, ahol adott az elektromos áram.
 2. A többi elektromos fűtési rendszerhez képest (villanykályha, elektromos olajkályha) sokkal nagyobb hőteljesítményt ad az elfogyasztott áram mennyiségéhez képest (95-98 %-os energiahasznosítás)
 3. A rezsicsökkentés ellenére a gáz ára egyre csak emelkedik, ezért az infrafűtés havi költsége ugyan nem alacsony, de viszonylag stabil és jól tervezhető
 4. Hosszútávon az infratermékek éves üzemeltetési költsége lényegesen kevesebb (a jól tervezett és kivitelezett rendszereké mindenképpen), mintha szénnel, fával, gázkazánnal, távfűtéssel vagy gázkonvektorral fűtenénk lakásunkat.
 5. Az infra sötétsugárzók és az infravörös sugárzás hőhatására épülő más fűtőpanelek nem áramoltatják körbe-körbe a levegőt, nem keverik fel a port, ennek kedvező az egészségtani hatása.
 6. Az infrapanel működése nem jár melléktermékekkel (füst, korom, hamu, széndioxid).
 7. Az infrafűtés előnye, hogy zajtalan, minimális a helyigénye.
 8. Nem szükséges semmiféle egyéb kiegészítés (csövek, szellőzőnyílás, kémény, gázballon, hamutálca).
 9. Az infrapanel előnye, hogy lambériás manzárd szobában, faházakban (azaz éghető anyagra szerelve) is biztonságos.
 10. Évtizedekben mérhetően hosszú élettartamú, mert a fűtőpanel nem tartalmaz izzószálat, benne grafitmassza vezeti az áramot, az melegszik.

Tovább

Mikatermikus infrasugárzók, sötétsugárzók

 Infrafűtés, kerámia sötétsugárzók - infrasugárzó szériák -

Mikatermikus melegítők: felépítésük, működési elvük

mikotermikus kerámia infrasugarzóAz elektromos fűtés felveti a gazdaságos energiafelhasználás problémáját, amellyel az élet szinte minden területén nap mint nap találkozunk. Ha ma nem teszünk semmit az energia- és a hőpazarlás csökkentése érdekében, holnap a fosszilis energiatartalékok kimerülésével kell szembesülnünk. A modern tudomány az energiahatékony okos eszközök kidolgozását tekinti legfontosabb feladatának. Ezek egyike az infravörös sugárzás elvén működő mikatermikus (mikanit = csillámtartalmú villamos szigetelőanyag) hősugárzó melegítőkészülékek. 

Néhány szó a mikatermikus melegítőkészülékekről

A mikotermikus fűtőtest infravörös hőhullámokat kibocsátó villamos berendezés. A készülék melegítő eleme egy többrétegű konstrukció, amelyben minden réteg egy meghatározott feladatot lát el. Az egyik réteg a hőhullámok szigetelésére, a másik az összegyűjtésére, a harmadik pedig azok visszaverésére szolgál.

Az infrasugárzó készülék létrejöttét az űrtechnológiai eredmények gyakorlati hasznosításának köszönheti. Külső megjelenésében egy hagyományos melegítőkészülékre emlékeztet.

Az infrasugárzó főbb részei:

 • fűtőelem – csillámlemezkék
 • szigetelő, amely a túlmelegedést akadályozza meg (ez legtöbbször bazaltból készül);
 • a készülék fém váza;
 • fém védőrács, amelyen keresztülhaladnak az infravörös sugarak;
 • tartóláb görgőkkel;
 • kezelőpanel;
 • hőmérséklet szabályozó gomb.

mikotermikus infrasugarzóA melegítőkészülék központi részei a micathermic technológiával készült mikanit fűtőelemek. Az innovatív fűtési technológia lényege, hogy a fém fűtőelemekre rétegesen csillámlemezeket hordanak fel. A csillám hőálló anyag, nagyon jó elektromos szigetelő és hővezető. A fűtőelem rövid idő alatt eléri a kívánt hőmérsékletet. A csillám szintetikus előállításának köszönhetően növekszik az infravörös sugarak hullámhossza, és ezzel párhuzamosan csökken az emisszió intenzitása.

A csillámrétegek izolálják a fűtőelemet a többi alkatrésztől, ugyanakkor hatékonyan közvetítik a hőt.

A készülékek fő jellemzői a gazdaságosság mellett a magas energiahatékonyság. A hagyományos melegítőkészülékekhez képest egyharmaddal kevesebb a villamosenergia-fogyasztásuk. A hatásfokuk 90 százalékos.

Tovább
süti beállítások módosítása