Infrasugárzó fűtési rendszerek. Az elektromos fűtés előnyei. Sötétsugárzó termékek. Teraszfűtés. Egészség

InfraFűtés. Ház - lakás. Szolgáltatás - termék

Mikatermikus infrasugárzók, sötétsugárzók

2020. augusztus 08. - pr marketing
 Infrafűtés, kerámia sötétsugárzók - infrasugárzó szériák -

Mikatermikus melegítők: felépítésük, működési elvük

mikotermikus kerámia infrasugarzóAz elektromos fűtés felveti a gazdaságos energiafelhasználás problémáját, amellyel az élet szinte minden területén nap mint nap találkozunk. Ha ma nem teszünk semmit az energia- és a hőpazarlás csökkentése érdekében, holnap a fosszilis energiatartalékok kimerülésével kell szembesülnünk. A modern tudomány az energiahatékony okos eszközök kidolgozását tekinti legfontosabb feladatának. Ezek egyike az infravörös sugárzás elvén működő mikatermikus (mikanit = csillámtartalmú villamos szigetelőanyag) hősugárzó melegítőkészülékek. 

Néhány szó a mikatermikus melegítőkészülékekről

A mikotermikus fűtőtest infravörös hőhullámokat kibocsátó villamos berendezés. A készülék melegítő eleme egy többrétegű konstrukció, amelyben minden réteg egy meghatározott feladatot lát el. Az egyik réteg a hőhullámok szigetelésére, a másik az összegyűjtésére, a harmadik pedig azok visszaverésére szolgál.

Az infrasugárzó készülék létrejöttét az űrtechnológiai eredmények gyakorlati hasznosításának köszönheti. Külső megjelenésében egy hagyományos melegítőkészülékre emlékeztet.

Az infrasugárzó főbb részei:

  • fűtőelem – csillámlemezkék
  • szigetelő, amely a túlmelegedést akadályozza meg (ez legtöbbször bazaltból készül);
  • a készülék fém váza;
  • fém védőrács, amelyen keresztülhaladnak az infravörös sugarak;
  • tartóláb görgőkkel;
  • kezelőpanel;
  • hőmérséklet szabályozó gomb.

mikotermikus infrasugarzóA melegítőkészülék központi részei a micathermic technológiával készült mikanit fűtőelemek. Az innovatív fűtési technológia lényege, hogy a fém fűtőelemekre rétegesen csillámlemezeket hordanak fel. A csillám hőálló anyag, nagyon jó elektromos szigetelő és hővezető. A fűtőelem rövid idő alatt eléri a kívánt hőmérsékletet. A csillám szintetikus előállításának köszönhetően növekszik az infravörös sugarak hullámhossza, és ezzel párhuzamosan csökken az emisszió intenzitása.

A csillámrétegek izolálják a fűtőelemet a többi alkatrésztől, ugyanakkor hatékonyan közvetítik a hőt.

A készülékek fő jellemzői a gazdaságosság mellett a magas energiahatékonyság. A hagyományos melegítőkészülékekhez képest egyharmaddal kevesebb a villamosenergia-fogyasztásuk. A hatásfokuk 90 százalékos.

Kulcsszavak Google-kereséshez: Infrafűtés, Mikatermikus kerámia infrasugárzók, fizika, technológiai innováció, infravörös sötétsugárzó panelek, kerámia fűtőszál, infrapanel webshop, infra webáruház, micothermic

A bejegyzés trackback címe:

https://infra.blog.hu/api/trackback/id/tr4116118702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása